Salam koobies..

korang nak tau cara untuk insert data ke dalam MySQL guna PHP? mesti la nak, kan?klu tak, takkan la korang google cara insert data ni..

untuk insert data ke dalam MySQL, korang kene guna fungsi PHP mysqli_query($connection, $sql). fungsi ni menerima 2 parameter, yg pertama adalah sambungan ke mysqli, dan yg kedua adalah sql statement yg korang nk jalankan.

dalam video youtube yang saya kongsikan ni, korang akan dapat tengok canner nak terima data daripada form, buat sambungan ke MySQL, sediakan statement insert, dan seterusnya jalankan statement tu.

selamat menonton dan semoga bermanfaat!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *